Historie

Navn: Citroen
Land: Frankrig
Grundlægger: Andre Citroën
Grundlagt: 1913
Status: -

Citroen (1913 - )

Forretningsmanden og kunstneren André Citroën grundlagde historiens måske mest innovative bilindustri i 1913. På rekordfart blev mærket Citroën en veletableret bilproducent, i begyndelsen kun i Frankrig, men hurtigt bredte ringene sig til resten af Europa. Således blev der allerede i 1924 produceret mere end 12.000 biler.

 

Det var forretningsmanden Citroën, der med omhu og spekulation opbyggede imperiet, men det var kunstneren André, som tiltrak kundernes opmærksomhed. Allerede fra starten var bilerne innovative og anderledes. Og Citroëns branding, et ord som næppe var kendt på denne tid, skete med effektive og storslåede midler. I 1922 lejede han et fly, som med rød røg skrev Citroën på himlen. 3 år senere forvandlede han Eiffeltårnet til et kæmpe neonskilt, selvfølgelig også med skriften Citroën. Køberne stod i kø efter bilerne.

 

Det var i 1934, at Citroën slog sit navn endeligt fast i Europa. Med 7CV og 11CV byggede han en bil, hvis visioner rækker ind i det 21. århundrede. De var forsynet med forhjulstræk, uafhængig affjedring på alle hjul, og en god benzin økonomi efter datidens forhold. Bilen

 

I begyndelsen af 70'erne begyndte det at gå den anden vej. Successen havde kvalt udviklingen af nye biler. Modellerne havde en del år på bagen, og selv om DS designmæssigt stadig var på fuld omgangshøjde med konkurrenterne, så kunne teknikken ikke løbe fra sin alder. Der var en stor skare af loyale kunder, men det blev stadig mere vanskeligt at tiltrække nye kunder. Og trods den videre udvikling af 2CV, som havde godt fat i det unge publikum, så var navnet Citroën ved at støve til. Citroën var i krise.

 

 

 

 

 

Oversigt

1938 Citroen 2CV


1950 Citroen B11 Sport

 

1963 Citroen Ami6

 

1966 Citroen DS 19 Berline


1971 Citroën GS Berline

 


1974 Citroen SM

 

 

Copyright  1995 - 2010 klassiskebiler.dk - Elmedals Allé 8 - 5250 Odense SV - klassiskebiler@klassiskebiler.dk