Historie

Land: USA
Periode: ?
Antal: ?
Pris: ?

Motor og teknik

Motor foran på langs
baghjulstræk
V8/ 6.376 ccm
325 SAE-hk
3 trins manuel gearkasse

Præstationer

Topfart: 200 km/t
0-100 km/t: 7,7 sek

Mål og vægt

Mål (l/b/h): -/-/- cm
Vægt: - kg

 

1964 Pontiac Tempest GTO

Det var i midten af 60’erne og starten af 70’erne, at de amerikanske bilfabrikanter konstant skulle overgå hinanden i motorstørrelse og -ydelse. Bilerne var ikke specielt sportslige at se på, men var oftest blot en standard amerikansk "flyder", som var forsynet med lidt bredere dæk, stivere affjedring og en mægtig motor. 

Tempest GTO hører blandt denne genre af amerikanske biler. Da bilen blev præsenteret i 1964 reagerede de fleste sportsvognsentusiaster negativt, da Pontiac annoncerede at den nye Tempest-model skulle bære tilnavnet GTO. Man følte ikke, at Pontiac havde ret til at bruge dette navn, som normalt blev forbundet med Ferrariernes fart og sportslige køreegenskaber. Ikke desto mindre faldt pressen pladask for det smukke karrosseri og  testkørerne var vilde med bilens enorme kræfter. Pontiac Tempest var en direkte konkurrent til Mercury Marauder, som med 7-liters motor på 425 hk var amerikanernes bud på en sportsvogn.

Tempest GTO havde det hele og mere til. At Tempest GTO desuden slog Ferrari GTO på kvartmilen (402 meter), var lige så overraskende. Pris for Tempest var 3.400 dollars og prisen for en Ferrari ca. 20.000 dollars. Til Ferrari’s forsvar skal det dog tilføjes, at Tempest GTO, på grund af bilens størrelse og bløde affjedring, ikke havde mange chancer på racerbanen.

 

 

 

 
(Foto: Brochure/reklame Pontiac Tempest GTO)Pontiac Tempest GTO
(Foto: Brochure/reklame Pontiac Tempest GTO)
 

Links

 

Dataguide 1964
Historiske milepæle 1951 til 1975
 

Købers guide


Ingen oplysninger

 

Copyright  1995 - 2010 klassiskebiler.dk - Elmedals Allé 8 - 5250 Odense SV - klassiskebiler@klassiskebiler.dk