AJS

AJS er mest kendt for produktionen af motorcykler, men i 1930 præsenterede AJS en ny bil med modelnavnet Nine, som med sin 1 liters Coventry-Climax motor ydede 24 hk. Bilen fik en pæn succes, selv om den var dyr, men kort tid at AJS havde startet bilproduktionen, gik stifteren A. J. Stevens konkurs og motorcykel- og bilfabrikationen blev delt og solgt til henholdsvis Mathless og Crossley Motors.

Crossley Motors fortsatte med nogle forbedringer produktionen af model Nine frem til 1932. Der var planlagt en ny model I 1933, men den kom aldrig i produktion, hvorfor AJS helt blev lukket I 1933. / Sidst opdateret den 9. marts 2018

Fakta

Navn: AJS

Land: England

Grundlægger: A. J. Stevens

Grundlagt: 1930

Status: lukket 1933

Bilerne

1931 AJS Nine (på vej)

Retro TV

Vi har ikke fundet en god video om AJS endnu

Følg klassiskebiler.dk
klassiskebiler.dk handler om..

...klassiske biler i alle afskygninger men mest dem, som ungdommen, familier og bedsteforældre rent faktisk havde råd til at købe og køre i. Ferrari, Rolls-Royce og Lamborghini er fantastiske biler, men faktum er, at de var til de få, og de bidrog heller ikke til ret meget andet end glittede plakater på drengeværelserne. Nej, det var biler til masserne som rykkede bilhistorien fremad, og det er der, de spektakulære personligheder og opfindelser findes.

Kontakt
  • Skriv på facebook

    Adresse:
    5250 Odense SV
    Danmark