Historie

Land: Tyskland
Pris: ca. 1.200.000 kr
Produceret: 1979 - 1981
Antal: 450

Tekniske data

6-cylindret rækkemotor
3.453 ccm
277 hk v/ 6.500 omdr.
Mål (l/b/h): 436/182/114 cm
Vægt: 1.440 kg
0-100 km/t: 5,6 sek
Topfart: 277 km/t

Konstruktion

2-dørs 2 personers coupé med centermotor placeret foran bagakslen på langs, baghjulstræk, 5-trins gearkasse

Retro TV

1981 BMW M1


BMW M1 var BMW´s forsøg på at få succes på Europa´s racerbaner for serieproducerede biler. Reglerne for at deltage i løbene krævede, at der blev serieproduceret mindst 400 stk. til gadebrug. Versionen på billedet er den "civiliserede" udgave af M1, som i baneversionen ydede op til ca. 800 hk. Én dansker fik råd til BMW M1 - Simon Spies.

Selv om M1 med 2 personers kabine, centermotor og glasfiberkarrosseri var et brud med BMWs traditioner, så var M1 alligevel på mange måder stadig en rigtig BMW. Motoren, som selvfølgelig var placeret på langs med træk på baghjulene, var lige så selvfølgeligt en række-sekser uden trykladning. Og i gadeversionen var bilen ganske vist stadig hårdt affjedret og kontant styrende, men samlet set var den til daglig brug en ganske omgængelig bil, som kunne holde til at blive kørt mange kilometer uden at ruinere ejeren i serviceomkostninger.

Selv om bilen var en velbygget og solid sag, så var det alligevel vanskeligt for BMW at få solgt alle de producerede biler. Det skyldtes måske, at bilen ikke appellerede til det traditionelle BMW publikum. Og dem som købte sportsvogne af denne kaliber, kiggede sandsynligvis efter bilmærker fra de sydligere himmelstrøg.

 / Sidst opdateret den 18. februar 2018

Om BMW

BMWs rejse har været snørklet. Det stod ikke i kortene, at BMW skulle ende som et af verdens førende bilmærker indenfor sportslige familiebiler. Selv logoet, den roterende blå og hvide propel, fortæller historien om, at BMW startede et helt andet sted... læs mere

Hvad skete der i 80'erne?

Biler fra 1980'erne
Samfundet i 1980'erne
Opfindelser 1976 - 2000

Følg klassiskebiler.dk
klassiskebiler.dk handler om..

...klassiske biler i alle afskygninger men mest dem, som ungdommen, familier og bedsteforældre rent faktisk havde råd til at købe og køre i. Ferrari, Rolls-Royce og Lamborghini er fantastiske biler, men faktum er, at de var til de få, og de bidrog heller ikke til ret meget andet end glittede plakater på drengeværelserne. Nej, det var biler til masserne som rykkede bilhistorien fremad, og det er der, de spektakulære personligheder og opfindelser findes.

Kontakt
  • Skriv på facebook

    Adresse:
    5250 Odense SV
    Danmark