Austin

I Longbridge i 1905 startede Sir Herbert Austin en lille og konventionel bilproduktion. Han spillede på de sikre heste og satsede på det afprøvede og traditionelle. Bilerne var derfor ikke særlig opfindsomme, men til gengæld pålidelige.

Frem til 1922 levede det lille bilmærke en anonym tilværelse, men da Austin Seven blev præsenteret i 1922 kom Austins gennembrud.

I mellemkrigstiden fortsatte Austin den konventionelle linie, men på grund af pålideligheden og kvaliteten var bilerne eftertragtede. I 1952 fusionerede Austin og Morris og dannede BMC - British Motor Company. Austin var den bærende kraft i det efterfølgende arbejde, hvor Minien var BMC´s største pletskud efter krigen. Minien var forhjulstrukket og var den første af forhjulstrukne biler i Austins kommende modeller.

Austin eksisterer ikke i dag, men den gamle fabrik i Longbridge tilhører i dag Rover, som fortsat anvender fabrikken til bilfabrikation. / Sidst opdateret den 25. marts 2018

Fakta

Navn: Austin

Land: England

Grundlægger: Herbert Austin

Grundlagt: 1905-1987

Status: Lukket

Bilerne

1963 Austin 1100

1964 Austin 1800

Austin 3-litre

Retro TV

Følg klassiskebiler.dk
klassiskebiler.dk handler om..

...klassiske biler i alle afskygninger men mest dem, som ungdommen, familier og bedsteforældre rent faktisk havde råd til at købe og køre i. Ferrari, Rolls-Royce og Lamborghini er fantastiske biler, men faktum er, at de var til de få, og de bidrog heller ikke til ret meget andet end glittede plakater på drengeværelserne. Nej, det var biler til masserne som rykkede bilhistorien fremad, og det er der, de spektakulære personligheder og opfindelser findes.

Kontakt
  • Skriv på facebook

    Adresse:
    5250 Odense SV
    Danmark