Alfa Romeo - La Meccanica delle emozioni

Alfa Romeo er den billige genvej til Italiensk fuldblod. Og det har mærket altid været. Gennem mere end et århundrede er det blevet til en perlerække af smukke biler - alle er endt som klassikere. Fantastiske køreegenskaber har komplementeret de smukke designs, så harmonien mellem design og køreglæde har fuldendt glæden ved at eje en Alfa Romeo.

Alfa Romeo-fabrikkerne blev grundlagt 1910 i Milano. Nicolà Romeo (1876-1938), som var italiensk bilfabrikant og ingeniør, var leder af A.L.F.A.-fabrikken gennem mærkets krigsproduktion under første verdenskrig 1915-18. Efter krigen reorganiserede Romeo fabrikken og ændrede navnet til Alfa Romeo, hvis hovedbeskæftigelse for eftertiden blev biler.

Fabrikken er i dag ejet af FIAT, men på trods af gigantens indflydelse på virksomheden, har Alfa Romeo formået at holde mærkets traditioner om italiensk rå køreglæde i hævd. / Sidst opdateret den 21. februar 2018

Fakta om Alfa Romeo

Navn: Alfa Romeo

Land: Italien

Grundlægger: Darracq Company

Grundlagt: 1910

Status: Ejet af Fiat

Bilerne

1962 Alfa Romeo Giulietta Sprint

1967 Alfa Romeo 1750 GTV

1976 Alfa Romeo Alfasud

1977 Alfa Romeo Sprint

1982 Alfa Romeo GTV6

Retro TV

Følg klassiskebiler.dk
klassiskebiler.dk handler om..

...klassiske biler i alle afskygninger men mest dem, som ungdommen, familier og bedsteforældre rent faktisk havde råd til at købe og køre i. Ferrari, Rolls-Royce og Lamborghini er fantastiske biler, men faktum er, at de var til de få, og de bidrog heller ikke til ret meget andet end glittede plakater på drengeværelserne. Nej, det var biler til masserne som rykkede bilhistorien fremad, og det er der, de spektakulære personligheder og opfindelser findes.

Kontakt
  • Skriv på facebook

    Adresse:
    5250 Odense SV
    Danmark