Austin-Healey - Big....

Donald Healey, som oprindeligt drev et værksted i Cornwall, begyndte at interessere sig for bilindustrien i 30'erne. Efter lidt arbejde hos bilproducenten Invicta, blev han chefdesigner hos Triumph, hvor han fik ansvaret for bl.a. den Alfa Romeo inspirerede Dolomite.

Da Triumph efter krigen blev opkøbt af Standard, startede Healey sin egen fabrik, hvor han begyndte at producere biler under eget navn. På London Motorshow blev Healeys første bil, model 100, den ubestridte stjerne, og Healey indgik en hurtig aftale med Austin om, at bilen skulle produceres på Austins fabrikker.

Samarbejdet med Austin varede frem til 1971, hvor mærket Healey udgik af produktionen fra Austinfabrikkerne / Sidst opdateret den 26. marts 2018

Fakta

Navn: Austin-Healey

Land: England

Grundlægger: Donald Healey

Grundlagt: 1953

Status: Lukket 1971

Bilerne

1953 Austin-Healey 100

1958 Austin-Healey Sprite MKI

1964 Austin-Healey 3000 MKIII

1968 Austin-Healey 4000

Retro TV

Følg klassiskebiler.dk
klassiskebiler.dk handler om..

...klassiske biler i alle afskygninger men mest dem, som ungdommen, familier og bedsteforældre rent faktisk havde råd til at købe og køre i. Ferrari, Rolls-Royce og Lamborghini er fantastiske biler, men faktum er, at de var til de få, og de bidrog heller ikke til ret meget andet end glittede plakater på drengeværelserne. Nej, det var biler til masserne som rykkede bilhistorien fremad, og det er der, de spektakulære personligheder og opfindelser findes.

Kontakt
  • Skriv på facebook

    Adresse:
    5250 Odense SV
    Danmark