Ferrari - campioni del monde

Enzo Ferrari

Søndag den 11. maj 1947, to knaldrøde racerbiler står på startgridden. Det er første gang den vrinskende hest står klar til løb, og det er ikke mindre end den første Ferrarimodel, der er repræsentant. Det går ikke så godt, men revanchen 14 dage senere i Rom, bliver Ferraris første grand prix sejr nogensinde.

Ferrari blev grundlagt i efterkrigstidens Italien af den italienske ingeniør og bilkonstruktør Enzo Ferrari (1898-1988). Han startede som racerkører hos Alfa Romeo i 1920. Ambitionerne og talenterne rakte videre end at være kører og i 1929 grundlagde Enzo Ferrari virksomheden, som i begyndelsen beskæftigede sig med ombygning og tuning af andre bilmærker.

Fra midten af 40'erne begyndte Ferrari at eksperimentere med egne modeller og den første rigtige Ferrari stod klar i 1946. Successen på racerbanen var allerede i bilernes første løb lovende, men i 40'erne var der ikke den store mulighed for store sponsorintægter. I 1948 fandt Enzo Ferrari vejen til den private entusiast. Det var ikke af lyst, men snarere af økonomisk nød at Ferrari indså nødvendigheden i at sælge biler til private.

Den 30. december 1947 kunne verdens første "private" Ferrariejer, Gabriele Besana, forlade fabrikken med en model 166 med serienummer 002C. Overgangen til også at konstruere biler til gadebrug bliver Ferrari's overlevelse. Pengene begynder at strømme ind og der kan afsættes flere ressourcer til nye designs, som i 50'erne og 60'erne bliver Italiens varemærke.

Ferrari Testarossa under klargøring på fabrikken

Ferrari har ud over kommercielle sportsvogne udviklet formel 1 racere og siden 1952 vundet det officielle verdensmesterskab flere gange. Den østrigske racerkører Niki Lauda og tyskeren Michael Schuhmacher har vundet mange verdenmesterskaber i Formel 1 for den lille fabrik.

Ferrari hører i dag under FIAT-koncernen (Fabrica Italiana Automobili Torino), som også ejer Lancia, Autobianchi, Abarth og Alfa Romeo. / Sidst opdateret den 9. marts 2018

Fakta

Navn: Ferrari

Land: Italien

Grundlægger: Enzo Ferrari

Grundlagt: 1946

Status: Ejet af Fiat

Bilerne

1947 Ferrari 125s

1948 Ferrari 166 Inter

1968 Dino 206 GT

1976 Ferrari 512 Berlinetta Boxer

Retro TV

Følg klassiskebiler.dk
klassiskebiler.dk handler om..

...klassiske biler i alle afskygninger men mest dem, som ungdommen, familier og bedsteforældre rent faktisk havde råd til at købe og køre i. Ferrari, Rolls-Royce og Lamborghini er fantastiske biler, men faktum er, at de var til de få, og de bidrog heller ikke til ret meget andet end glittede plakater på drengeværelserne. Nej, det var biler til masserne som rykkede bilhistorien fremad, og det er der, de spektakulære personligheder og opfindelser findes.

Kontakt
  • Skriv på facebook

    Adresse:
    5250 Odense SV
    Danmark